Vitamines

Vitamines zijn levensnoodzakelijke voedingsstoffen die dienen voor de opbouw en het onderhoud van ons lichaam. Er bestaan wateroplosbare (vitamine B en C) en vetoplosbare (A, D, E, en K) vitamines. De wateroplosbare vitamines hebben de eigenschap dat zij bij verzadiging onmiddellijk uit het lichaam worden gescheiden. De vetoplosbare vitamines worden echter in het lichaam opgeslagen en kunnen later aangesproken worden als reserve. Let wel op: het verstrekken van een te hoge dosis vitamines kan een toxisch effect hebben.


De eigenschappen van de wateroplosbare:

Vitamine B: Een groot aantal B-vitaminen vormt het welbekende vitamine-B-complex. Ze komen voor in alle granen maar vooral in tarwe, gerst en rijst. Vitamines-B bevorderen een snelle en gezonde opgroei van de jongen. Je dient tijdens de kweek dus best extra vitamines-B toe.

Vitamine C:
Moet niet extra toegediend worden omdat de duiven dit lichamelijk zelf aanmaken.

De eigenschappen van de vetoplosbare:
Vitamine A: Komen voor in gele maïs, erwten, levertraan, veel verse groenten. Deze vitamine is essentieel noodzakelijk tijdens de opgroei van de jonge vogels. Het geeft kracht om te groeien en biedt weerstand tegen allerlei ziektes. Vers, fijngehakte worteltjes zijn een aanrader!

Vitamine D:
Deze vitamine wordt bij de duif zelf aangemaakt als zij zich begeeft in open lucht. Het ultraviolet in de warme zonnestralen zijn hiervoor verantwoordelijk. Vitamine D s noodzakelijk voor de opbouw en het onderhoud van het beendergestel. Bij gebrek aan voldoende zonlicht is het verstrekken van levertraan of een gepast vitamineadditief (Natural-product) zeer noodzakelijk!

Vitamine E:
Elke degelijke graanmengeling is rijk aan vitamine E. Indien je dus een degelijke graanmengeling verstrekt, is het dus overbodig om extra vitamine E toe te dienen. Natural biedt een uitgebreide waaier aan degelijke graanmengelingen aan. Het toedienen van een dezer producten is dus voldoende.

Vitamine K:
Deze vitamine heeft een gunstige invloed op de vruchtbaarheid en bevorderd de kweek.

Om het zware duivenjaar goed en wel door te komen, is het niet onbelangrijk dat wij daarom onze dieren extra vitamines toedienen. Er wordt immers veel energie verbruikt! We verlangen van onze dieren om in topconditie te blijven gedurende het hele jaar. Het gejaagde duivenleven eist van onze sierduiven zeer veel kracht en energie. Ook na periode van ziekte eist het lichaam extra vitamines.
Op topniveau is het daarom essentieel dat je extra vitamines verstrekt. Natural heeft voor duiven vakkundig 3 producten weten samen te stellen die perfect de vitaminetekorten weet aan te vullen.

Natural Naturavit


NATURAVIT PLUS
Een vloeibaar muti-vitamine complex, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke onderzoeken. Het geeft de duiven een gebalanceerd supplement dat het volledige gamma van essentiële vitaminen bevat. Dosering: 1 à 2 x/week.

Natural Electrolit


ELECTROLIT
Een mix van elektrolieten en glucose voor een snel herstel na de vlucht. Het versnelt de herstelperiode en zorgt voor een onmiddellijke energieopname. Electrolieten worden vooral aan sportduiven gegegeven na de vluchten Electrolit bevorderd de uithouding.


Natural VitaminorVITAMINOR BIERGIST
Een 100% natuurlijk product, rijk aan amino-zuren, vitaminen en organische mineralen die volledig aansluiten aan het organisme van de duif. Dit ‘vitamine B’-product wordt vooral gegeven in combinatie met lookolie (op het voeder).